lördag 16 april 2016

En runda på söder

Richard, Tom, jag och Majsan samlades på Icabaren och tog några öl där. För min del: Stockholm €uro P.A, Gamma ray från Beavertown och Stockholm Södermalm Sour.

Så vidare till Omnipollos hatt där även Christian mötte upp. Några goda pizzor beställdes in och till dem några ännu godare öl i form av: Ellis mango pils, Ben simcoe single hop pale och Bianca mango lassi gose.

Nästa stopp var Akkurat som hade ett öresundsevent. Vi blev sittandes där ett tag sippandes på Passionate beating från Brewski, Christian bale ale Dry & bitter och Hophead Dry från Dark star.

Ostsugna hade vi blivit och stack till ostbutiken Gamla amsterdam. Lite överraskande fanns det öl där, så jag fick i mig en Poppels Belgisk Wit medan vi provade ost.

Hundratals kronor fattigare lämnades butiken och stegen styrdes till Babajan dit Tom och Richard redan satt.
Swheat från de för mig okända värmlandsbaserade Good guys, EKG sour från Brekeriet och Grand-am från Bear republic fick jag i mig. Bra grejor och kul sällskap, vad kan man mer begära?

... en bonusöl på Icabaren tydligen i form av Bohemian rhapsody från CAP.

fredag 15 april 2016

Öl i Gästrikland

Jag mötte upp Dykus och Peter på centralen denna mulna dag och vi begav oss norrut med tåg till Gävle.
På tåget tog vi varsin öl, för min del Brooklyn Black Chocolate stout.

Väl framme i Gästrikland blev det ett bolagsbesök för att inhandla lite lokala specialiteter för senare förtäring, främst från Jädraöl har jag för mig.
Efter incheckning intogs god mat och dryck på närbelägna ''Biskopen''. För min del: Jädraöl Tourne sorbet, Isotonic från Tempel, Mum's the word från Siren, Achtung! imperial porter inside från Yria cervezas/Hanscraft, Primals cream från To øl, Hanscraft Saison julie, All other pales pale 1056 (är det OGt?) från Mikkeller och Lervig/To øl Kentucky uncommon sour.

Sedan var det tänkt att vi skulle på Södra mat bar kaffe. Det visde sig att de hade stängt veckan innan vi var där. Snopet.
Istället var det ånyo matdags och en mongolisk buffe intogs i närheten. Jag tog en Guinness Extra stout 5.0% till maten. Inte jättegod, men fungerade överraskande bra till käket.
Vi blev totalt sänkta av den följande ''buffekoman''.

Ett totalt okänt ställe uppenbarade sig när vi var nära att lägga ned för kvällen, Terrassen. Lyckades få ett bord fast det var lördagkväll. Galet varmt var det där, annars helt ok. Två öl var allt som mäktades med efter den tunga buffen, Brontide från Stillwater och Cirrus the cloudy lager från Spendrups. Jag har för mig att det var helt ok.
Inga sömnsvårigheter den natten.

onsdag 13 april 2016

Öl i Västerås del II-Sakta ner

Vi vaknade upp till en riktigt gråmulen dag som bara en vinterdag i Nordeuropa kan vara.
Frukostbuffen var mycket bra och fick liv i mig.
Jag gick ut på en reäl turfrunda när de andra begav sig hemåt.
Pustade ut lite och vilade fötterna på hotellet innan det var dags för en ny promenad ned till Slow down. En lunchrestaurang med vad som måste vara ett av Sveriges största ölutbud. En god lasagne fick sällskap av Crucified barbara från Heavy Metale, Guinness West indies porter, Moo-Hoo 6% från Terrapin, 2tone london lager från By the horns, Platan Granát från Protivín, Shepherd neame Brilliant ale och slutligen nya zeeländska Epic Lager. Det mesta smakade bra.

Jag drog mig till centralare delar av stan och World of beer. Ett betydligt klenare sortiment här och en Texas state of mind austin amber från Spendrups fick räcka. Sannerligen ingen höjdare.

Ett sista ölstopp fanns det tid för på Pitchers som hade besökts kvällen innan. Ett par suröl från To øl avslutade vistelsen i Sveriges femte största stad. Sur simcoe och Yeastus christ supersour. Det var gott.

fredag 8 april 2016

Öl i Västerås del I-En kväll på ''Biskopen''

Morsan fyllde jämt och det skulle firas i Västerås av alla ställen. Jag tog tåget dit och smygstartade firandet med en Deliverance från Lost abbey med några år på nacken.
Även om det smakade bra var det en för kort tågresa för en sån brutal öl. Fick nästan hetsa i mig den lilla flaskan.

Jag gick till hotellet där vi skulle bo och checkade in/betalade.
Därefter gick sällskapet till närbelägna ''Biskopen'' för en slags ''välkomstdrink'' i form av Dark alliance 4,5% från Moor. Inte illa.
Nästa stopp var en indisk restaurang där ölutbutet som väntat var så skralt att det fick bli ett alkoholfritt alternativ. Hade ingen lust att slösa pengar och lever på oexotisk fulöl.

Gamlingarna gick till sängs medan jag fortsatte tillbaka till Bishops arms för ett gäng öl till i form av Coppersmith’s Bière blanche, Alkemisten från Hantverksbryggeriet, Brekeriet Wild pale ale, Brekeriet Sour Blond, Närke Mörker, Pale trail från danska Gypsy Inc och Guinness Dublin porter. Över lag helt ok öl.
Många kul typer att snacka med på detta ställe, bla ett par tjejer som drog med mig till närbelägna Pitchers när ''Biskopen'' stängde.

...dock var en av dem för full för att få komma in... Det var inte jag tydligen.
Hade pga jetlag och jobb varit uppe ett dygn. Firade detta med en The big pitcher från Siren. Efter den ganska goda IPAn var man riktigt mör och hotellsängen kändes väldigt skön. zzz...

torsdag 7 april 2016

Öl i''the windy city''del XI-All the way in to the tiles

Sista dagen och det fanns tid för en slutspurt. Precis som veckan innan tog jag bussen ned till Ovie och hängde på låset där. Hade redan ätit så det dracks bara öl i form av Fistmas ale från Revolution, Eliot ness från ohiobryggeriet Great lakes, Goneaway från Half acre, Satin solitude Imperial stout från Central waters, Global warmer från Sixpoint och Blueberry maple stout från det för mig okända Michiganbryggeriet Saugatuck. Över lag bra och trevlig personal (även om de inte verkade ha så mycket till övers för varandra).


Ett sista stopp hanns med. Public house på  State street. Så god mat att jag åt två gånger. Och till det några öl (hör och häpna), Furious från Surly, Robert the bruce scottish style ale från Three floyds Apex predator från Off color och slutligen Moody tongue Sliced nectarine IPA. Bra grejor. Smidigt att bara kunna ta tunnelbanan hela vägen till flygplatsen utan byten eller bågavgifter även om det är en bra bit att åka. Tung, men kul resa och nio vita dagar följde.